СНИЖЕНИЕ ВЫБРОСОВ СО2 И ЕГО УТИЛИЗАЦИЯ ОТ ПРОЦЕССОВ БРОЖЕНИЯ
Files
Date
2016
Authors
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
AGEPI
Abstract
Reduction of CO2 Emissions and Its Utilization from Fermentation Processes. One of the main sources of climatic changes on Earth is emissions of carbon dioxide. Although until recently, CO2 from fermentation processes is not classifi ed as air pollutants, however, its high total release from these processes is very signifi cant and growing. In addition, it is a useful product in various fi elds of national economy. The sources of this category of emissions are the processes of alcoholic fermentation, as well as developing systems of biomass industrial anaerobic fermentation to produce biogas, which contains 20-50% of CO2, which also reduces the caloric content of this progressive energy source of heat and electric energy, when used as a gas fuel for motor vehicles and in other areas, and also requires addressing the problems of its separation from released biomethane and disposal. The development of systems for biogas cleaning and recycling of carbon dioxide emissions is a particular problem in the development of the authors of this article.
Reducerea emisiilor de CO2 rezultate din procesele de fermentație și reciclarea acestuia. Una dintre principalele cauze ale schimbărilor climatice de pe Terra sunt emisiile de dioxid de carbon in atmosferă. Deși, pină de curind, СО2 provenit din procesele de fermentație nu era catalogat ca agent poluant al atmosferei, totuși, emisiile globale ridicate, rezultate din aceste procese, au un impact vizibil, cantitatea acestora fiind in continuă creștere. In același timp, acest produs poate fi util in diverse domenii ale economiei naționale. Printre sursele acestei categorii de emisii se numără procesele de fermentație alcoolică și sistemele industriale emergente de fermentare anaerobă a biomasei pentru producerea biogazului ce conține 20-50% de СО2, care reduce, simultan, puterea calorică a acestei surse progresive de energie termică și electrică in cazul utilizării in calitate de combustibil gazos pentru transportul auto și in alte domenii. In același timp, se impune soluționarea problemelor privind separarea acestuia de biometan și reciclarea lui. Autorii prezentului articol s-au axat, in mod special, pe problema dezvoltării unor sisteme de epurare a biogazului și de reciclare a emisiilor de dioxid de carbon.
Reducerea emisiilor de CO2 rezultate din procesele de fermentație și reciclarea acestuia. Una dintre principalele cauze ale schimbărilor climatice de pe Terra sunt emisiile de dioxid de carbon in atmosferă. Deși, pină de curind, СО2 provenit din procesele de fermentație nu era catalogat ca agent poluant al atmosferei, totuși, emisiile globale ridicate, rezultate din aceste procese, au un impact vizibil, cantitatea acestora fiind in continuă creștere. In același timp, acest produs poate fi util in diverse domenii ale economiei naționale. Printre sursele acestei categorii de emisii se numără procesele de fermentație alcoolică și sistemele industriale emergente de fermentare anaerobă a biomasei pentru producerea biogazului ce conține 20-50% de СО2, care reduce, simultan, puterea calorică a acestei surse progresive de energie termică și electrică in cazul utilizării in calitate de combustibil gazos pentru transportul auto și in alte domenii. In același timp, se impune soluționarea problemelor privind separarea acestuia de biometan și reciclarea lui. Autorii prezentului articol s-au axat, in mod special, pe problema dezvoltării unor sisteme de epurare a biogazului și de reciclare a emisiilor de dioxid de carbon.
Description
Keywords
углекислый газ, биогаз, биохимия
Citation
КОВАЛЕВА, О., КОВАЛЕВ, В. (2016). Снижение выбросов СО2 и его утилизация от процессов брожения. In: Intellectus, nr. 2., pp.109-116. ISSN 1810-7079