Facultatea de Litere / Faculty of Letters

Permanent URI for this communityhttps://msuir.usm.md/handle/123456789/10

Browse

Search Results

Now showing 1 - 3 of 3
  • Thumbnail Image
    Item
    ADOPTATION DE L’ÉVALUATION AUX COMPÉTENCES LANGAGIÈRES ET AUX MOMENTS D’APPRENTISSAGE
    (CEP USM, 2016-03-12) Postovanu, Steluţa; Bahneanu, Vitalina
    În prezent, evaluarea este recunoscută drept o pistă privilegiată de intrare în procesul de predare învăţare. Abordarea problemei evaluării reprezintă una din problemele fundamentale ale pedagogiei moderne. Noţiunea de evaluare, scopul şi obligativitatea acesteia, formele de evaluare şi funcţiile ei, precum şi practicile de evaluare adaptate la competenţele de limbaj şi la procesul de învăţare al limbilor străine, constituie obiectul de studiu al multor cercetări în domeniu. Evaluarea, reprezentînd o unealtă în procesul de învăţare, vine în ajutor studentului şi contribuie la cunoaşterea profilului de învăţare. Astfel, o parte din evaluare poate şi trebuie să fie delegată acestuia. În consecinţă, evaluarea reprezintă un proces permanent ce implică profesorul şi studentul într-o comunicare continuă şi constructivă.
  • Thumbnail Image
    Item
    LA LECTURE ET SES STRATEGIES DANS L’APPRENTISSAGE DU FRANÇAIS LANGUE ETRANGERE (FLE)
    (CEP USM, 2016-03-12) Prigorschi, Claudia
    În articolul dat se abordează problema formării şi dezvoltării competenţei de comprehensiune scrisă, care este una dintre cele patru competenţe specifice spre care este orientată învăţarea limbii franceze ca limbă străină. În articol se analizează obiectivele competenţei date, strategiile de învăţare a lecturii, se descriu diferite modele de realizare a acestei aptitudini, se propun diferite activităţi (sarcini) eficiente în vederea construirii sensului textelor autentice ce se desfăşoară în trei etape de lucru: prelecturală, în timpul lecturii şi după lectură. Se identifică de asemenea criteriile de alegere a textelor de studiu; se evidenţiază strategiile preponderente, folosite în formarea şi dezvoltarea competenţei de comprehensiune scrisă.
  • Thumbnail Image
    Item
    COMPLEMENTARITATEA METODELOR EXPOZITIVE ŞI A METODELOR INTERACTIVE ÎN PROCESUL DE DEZVOLTARE A EXPRIMĂRII ORALE ÎN LIMBA FRANCEZĂ CU OBIECTIVE UNIVERSITARE
    (CEP USM, 2015) Slobodaniuc, Alina
    Conform Cadrului European comun de referinţă pentru limbi, exprimarea orală sau producerea orală este o relaţie între emiţător-destinatar însoţită de o producere orală într-un context de comunicare dat/definit. Studiul dat încearcă săprezinte, în linii generale, exprimarea orală cu specificităţile şi formele sale caracteristice, in sistând asupra practicilor de aplicare a diferitelor tehnici şi procedee didactice expozitive şi interactive, ca: expozeul, prelegerea, brainstormingul, piramida, mozaic etc., şi pe competenţele pe care studentul este motivat să le obţină.