Botanical, phytochemical, pharmacological overview of wild garlic (Allium ursinum) [Articol]
Date
2025
Authors
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
CEP USM
Abstract
Allium ursinum L. (ramson, wild garlic), is a perennial herb of Allium genus, known for its medicinal uses and recent growing significance in contemporary phytotherapy. Wild garlic (Allium Ursinum L.) has long been considered a spring vitamin. Past application of A. ursinum exists in the treatment of cardiovascular, gastrointestinal, and respiratory diseases. Current research focuses on its vast phytochemical content - in particular, sulfurous compounds, phenolic acids, and flavonoids - and pharmacological actions, including antimicrobial, antioxidant, and cardiovascular properties. This review summarizes recent data on the botanical, phytochemical, and pharmacological characteristics of A. ursinum, with particular attention to its potential in nutraceuticals and therapy.
Allium ursinum L. (ramson, usturoi salbatic), este o plantă perenă din genul Allium, cunoscut pentru utilizările sale medicinale și pentru importanța sa în fitoterapia contemporană. Usturoiul sălbatic (Allium Ursinum L.) a fost considerat mult timp o vitamină de primăvară. Aplicațiile anterioare ale A. ursinum există în tratamentul bolilor cardiovasculare, gastrointestinale și respiratorii. Cercetările actuale se concentrează pe conținutul său fitochimic extins - în special, compuși sulfuroși, acizi fenolici și flavonoide - și pe acțiunile sale farmacologice, inclusiv proprietățile antimicrobiene, antioxidante și cardiovasculare. Prezentul articol sintetizează datele recente privind caracteristicile botanice, fitochimice și farmacologice ale A. ursinum, acordând o atenție deosebită potențialului său în nutraceutice și terapie.
Allium ursinum L. (ramson, usturoi salbatic), este o plantă perenă din genul Allium, cunoscut pentru utilizările sale medicinale și pentru importanța sa în fitoterapia contemporană. Usturoiul sălbatic (Allium Ursinum L.) a fost considerat mult timp o vitamină de primăvară. Aplicațiile anterioare ale A. ursinum există în tratamentul bolilor cardiovasculare, gastrointestinale și respiratorii. Cercetările actuale se concentrează pe conținutul său fitochimic extins - în special, compuși sulfuroși, acizi fenolici și flavonoide - și pe acțiunile sale farmacologice, inclusiv proprietățile antimicrobiene, antioxidante și cardiovasculare. Prezentul articol sintetizează datele recente privind caracteristicile botanice, fitochimice și farmacologice ale A. ursinum, acordând o atenție deosebită potențialului său în nutraceutice și terapie.
Description
Keywords
Allium ursinum L., flavonoids, perennial herb, phenolic acids, sulfurous compounds, flavonoide, plantă perenă, acizi fenolici, compuși cu sulf
Citation
POPOVSCHI, Ecaterina and Raisa IVANOVA. Botanical, phytochemical, pharmacological overview of wild garlic (Allium ursinum). Studia Universitatis Moldaviae. Științe reale și ale naturii. 2025, nr.1 (181), pp. 273-281. ISSN 1814-3237. Disponibil: https://doi.org/10.59295/sum1(181)2025_35