ŞCOLI DOCTORALE

Permanent URI for this communityhttps://msuir.usm.md/handle/123456789/11244

Browse

Search Results

Now showing 1 - 10 of 163
  • Thumbnail Image
    Item
    SINTEZA ȘI CARACTERIZAREA COMPLECȘILOR CE CONȚIN FRAGMENTUL [Mo2O2S2]2+ PENTRU APLICAȚII BIOLOGICE
    (2013) Cebotari, Diana
    Scopul tezei: găsirea condițiilor de sinteză care să permită rezolvarea problemei de izomerie, caracterizarea compușilor sintetizați, determinarea compoziției, structurii și proprietăților în soluție. Studierea proprietăților biologice și fizico-chimice ale compușilor în baza fragmentului [Mo2O2S2]2+ și tiosemicarbazonelor subtituite; analiza corelației structură-activitate.
  • Thumbnail Image
    Item
    REEVALUAREA CONCEPTELOR REALITĂȚII SPIRITUALE: ASPECTE LOGICO-METODOLOGICE ALE DOMENIULUI
    (2019) Parnovel, Valeriu
    Scopul tezei constă în reevaluarea de pe poziții noi a conceptelor despre trăsăturile generale ale realității spirituale și fundamentarea ideii că acest proces semnifică formarea unui nou compartiment de cercetare, în cadrul căruia trebuie de evidențiat problemele de ordin logico-metodologic.
  • Thumbnail Image
    Item
    REEVALUAREA CONCEPTELOR REALITĂȚII SPIRITUALE: ASPECTE LOGICO-METODOLOGICE ALE DOMENIULUI
    (2019) Parnovel, Valeriu; Capcelea, Valeriu
    Scopul lucrării constă în reevaluarea de pe poziții noi a conceptelor despre trăsăturile generale ale realității spirituale și fundamentarea ideii că acest proces semnifică formarea unui nou compartiment de cercetare, în cadrul cărui trebuie de evidențiat problemele de ordin logico-metodologic.
  • Thumbnail Image
    Item
    TEORIA ȘI PRACTICA OCROTIRII PROCESUAL-PENALE A PROPRIETĂȚII
    (2019) Ababei, Eduard; Vizdoagă, Tatiana
    Scopul lucrării: constă în examinarea complexă a mecanismului de ocrotire procesual-penală a proprietății și în optimizarea cadrului legal din acest domeniu.
  • Thumbnail Image
    Item
    EVOLUŢIA PARADIGMEI ÎNVĂŢĂMÂNTULUI SUPERIOR ÎN CONTEXT EUROPEAN
    (2019) Parhomenco, Lilia; Dandara, Otilia
    Scopul cercetării: analiza conceptual-structurală a paradigmei învățământului superior în context diacronic, constatrea rezultatelor implementării paradigmei „Proces Bologna” în Republica Moldova
  • Thumbnail Image
    Item
    PARTICULARITĂȚILE JUDECĂRII CAUZEI ÎN LIPSA INCULPATULUI
    (2019) Ialanji, Arina
    Scopul lucrării: Este de a studia în detaliu particularitățile și problemele teoretico-practice a instituției judecării cauzei în lipsa inculpatului în cadrul primei instanțe. De a cerceta legislaţia în domeniu, de a examina jurisprudența în domeniul cercetat. Un element primordial este și elaborarea unor concluzii şi propuneri concrete în privinţa perfecţionării mecanismului judecării cauzei în lipsa inculpatului.
  • Thumbnail Image
    Item
    PARTICULARITĂȚILE JUDECĂRII CAUZEI ÎN LIPSA INCULPATULUI
    (2019) Ialanji, Arina; Dolea, Igor
    Scopul lucrării: este de a studia în detaliu problemele teoretice și practice cauzate de reglementarea legală și implementarea în practică a institutului judecării cauzei în lipsa inculpatului.
  • Thumbnail Image
    Item
    BISERICA CATOLICĂ DIN BASARABIA ÎN PERIOADA INTERBELICĂ
    (2019) Ciobanu, Petru; Gumenâi, Ion
    Scopul lucrării este de a studia evoluția Bisericii Catolice din Basarabia în perioada interbelică, cu diversele ei aspecte: spiritual, social, demografic, educațional, caritativ, economic și juridic.
  • Thumbnail Image
    Item
    STUDIUL ab initio AL EFECTELOR VIBRONICE ÎN MOLECULE ŞI PROCESE CHIMICE
    (2019) Bălan, Iolanta; Ogurțov, Ivan; Gorincioi, Natalia
    Scopul tezei: studierea prin intermediul calculelor ab initio a structurii electronice şi a efectelor vibronice în diverse sisteme moleculare şi procese chimice.
  • Thumbnail Image
    Item
    DENIGRAREA CA INSTRUMENT ÎN POLITICA INTERNAȚIONALĂ (STUDIUL DE CAZ AL RELAȚIILOR DINTRE STATELE UNITE ȘI FEDERAȚIA RUSĂ)
    (2019) Smart, Jason Jay
    Scopul acestei teze este de a investiga din punct de vedere teoretico-conceptual denigrarea ca instrument în politica internațională, evaluând, în acest fel, cazul relațiilor dintre Statele Unite ale Americii și Federația Rusă. În baza scopului propus, au fost formulate următoarele obiective: analiza surselor teoretice existente și a fundamentelor studiului de denigrare a caracterului; definirea metodologiei de cercetare; stabilirea specificului tradiției rusești de denigrare a caracterului în politica internă și cea externă; evaluarea contrastelor dintre abordările naționale ale SUA privind denigrarea caracterului în politica secolelor XX-XXI; proiectarea succeselor și eșecurilor strategiilor de denigrare a caracterului în politica externă a SUA și Federației Ruse; caracterizarea specificului denigrării caracterului ca instrument al strategiilor de stat ale Statelor Unite și al politicilor Federației Ruse; identificarea resurselor de denigrare a caracterului în atacurile mass-mediei.