2. Articole
Permanent URI for this collectionhttps://msuir.usm.md/handle/123456789/45
Browse
4 results
Search Results
Item ROLUL PRODUSELOR APICOLE ÎN REGLAREA PROCESELOR METABOLICE(CEP USM, 2014) Chiriţa, Elena; Crivoi, Aurelia; Mărjineanu, Ana; Para, IulianItem IMUNITATEA ŞI IMUNOMODULAREA CU AJUTORUL PRINCIPIILOR BIOLOGIC ACTIVE(CEP USM, 2020) Bacalov, Iurie; Crivoi, Aurelia; Druța, Adriana; Chirița, Elena; Para, Iulian; Ilieș, AnaArticolul dat conține informații relevante despre proprietățile terapeutice ale preparatelor biologic active asupra modulării imunităţii şi profilaxia infecţiilor acute în contextul pandemiei actuale. Rezultatele studiului au demonstrat eficacitatea fito-şi pipreparatelor în menţinerea homeostaziei imunitare. De asemenea, sunt accentuate recomandările ce ar exclude apariţia infecţiilor acute şi a complicaţiilor.Item PROPRIETĂŢILE TERAPEUTICE ALE PRODUSELOR APICOLE(CEP USM, 2017) Crivoi, Aurelia; Bacalov, Iurie; Chirița, Elena; Para, Iulian; Pozdneacova, Ilona; Druța, AdrianaProdusele apicole reprezintă o sursă bogată de calorii şi o excelentă sursă de substanţe nutritive, conţinând o bogată varietate de vitamine. De asemenea, asigură sau completează mecanisme care se desfăşoară în mod natural într -un organism. Luând în considerare beneficiile pe care le au produsele apicole, ele sunt consumate cu mare încredere în alimentaţie.Item ROLUL PRODUSELOR APICOLE ÎN MENŢINEREA SĂNĂTĂŢII(CEP USM, 2015) Para, IulianUtilizarea tuturor produselor apiculturii pentru menţinerea, ameliorarea şi ocrotirea dirijată a sănătăţii, precum şi încercările efectelor lor sanogenice asupra unui număr mare de consumatori şi pacienţi, permit să ajungem la concluzii obiective despre utilitatea lărgirii producţiei şi folosirii produselor apicole de către un număr tot mai mare de populaţie.