Facultatea de Biologie și Geoştiinţe / Faculty of Biology and Geosciences
Permanent URI for this communityhttps://msuir.usm.md/handle/123456789/4
Browse
2 results
Search Results
Item CAPACITATEA ANTIOXIDANTĂ A PREPARATELOR DE FICOCIANINĂ OBŢINUTE ÎN BAZA BIOMASEI DE SPIRULINĂ ÎMBOGĂŢITE CU GERMANIU(CEP USM, 2012) Bulimaga, Valentina; Djur, Svetlana; Pisov, Maria; Rudi, Liudmila; Rudic, ValeriuThe optimal time to harvest spirulina biomass for phycocyanin extraction was established. The phycocyanin yield and purity depend on used extracting solution, recording the maximum values for 1% CaCl2 solution in 10% alcohol. The testing for antioxidant activity of phycocyanin preparations by ABTS+ was carried out for both: preparations obtained from spirulina biomass grown on Zarrouk medium, as well as those obtained from biomass cultivated on medium enriched with germanium. The antioxidant activity of containing germanium phycocyanin preparations was the highest.Item EVALUAREA SPECTRULUI DE PEPTIDE LA FRACŢIONAREA PRIN METODE CROMATOGRAFICE A HIDROLIZATELOR ENZIMATICE ALE FICOCIANINEI ŞI Se-FICOCIANINEI(CEP USM, 2016) Rudakova, Angela; Bulimaga, Valentina; Pisova, Maria; Reva, Veaceslav; Climova, Natalia; Rudakov, Serghei; Zosim, LilianaA fost efectuată evaluarea comparativă a hidrolizatelor papainice şi triptice ale ficocianinei şi Se-ficocianinei în urma separării prin metoda HPLC cu faze inverse pe coloana de ResourceTMRPC.A fost analizat profilul cromatografic al hidrolizatelor papainice şi triptice ale ficocianinei la separare prin gel-filtrare pe coloana de sefadex G-50. Spectrele UV-VIS ale fracţiilor peptidice obţinute la separarea prin gel-filtrare a hidrolizatelor ficocianinei au scos în evidenţă prezenţa peptidelor legate cu cromoforul.