Facultatea de Biologie și Geoştiinţe / Faculty of Biology and Geosciences
Permanent URI for this communityhttps://msuir.usm.md/handle/123456789/4
Browse
3 results
Search Results
Item MANAGEMENTUL STRESULUI PROFESIONAL(CEP USM, 2016) Crivoi, Aurelia; Aşevschi, Valentin; Bacalov, Iurie; Chiriţa, Elena; Ilieş, Ana; Cojocari, LidiaStresul nu este o boală în sine, dar, dacă este intensă şi de durată, poate duce la probleme de sănătate mintală şi fizică. Presiunea de stres poate îmbunătăţi performanţa şi oferi o anumită satisfacţie în muncă, atingerea scopurilor şi a obiectivelor. Însă, atunci când cerinţele şi presiunile depăşesc anumite limite, ele duc la stres, iar această situaţie nu este favorabilă nici pentru angajaţi, nici pentru întreprindere.Item IMPACTUL POLUĂRII ASUPRA SĂNĂTĂŢII(2014) Aşevschi, Valentin; Crivoi, Aurelia; Chiriţa, Elena; Bacalov, Iurie; Para, Iulian; Mărjineanu, Ana; Rotaru, Ana; Slivciuc, Rada; Bacalov, Irina; Avasiloae, Irina; Cojocari, Lidia; Casco, Doina; Prodan, Maria; Ahmed Abu, ZaitonSănătatea omului se formează sub influenţa factorilor interdependenţi naturali şi social-economici. Aceştia sunt apa, aerul, solul, factorii climaterici, precum şi condiţiile de muncă, alimentare, de trai. Influenţa factorilor naturali şi sociali este interconectată, adică dezvoltarea industriei, transportului, oraşelor exercită influenţă asupra componentelor naturale ale apei, aerului, solului, iar factorii naturali se răsfrâng asupra caracterului alimentării şi condiţiilor de viaţă a populaţiei, asupra dezvoltării industriei, alegerea locului de trai etc.Item MEDIUL ŞI SĂNĂTATEA(2014) Crivoi, Aurelia; Aşevschi, Valentin; Chiriţa, Elena; Bacalov, Iurie; Casco, Doina; Prodan, Maria; Para, Iulian; Mărjineanu, Ana; Bacalov, Irina; Rotaru, Ana; Avasiloae, Irina; Luca, Natalia; Bivol, NataliaThe paper is destined to the research of the enviroments factors inflience over the state of helth. A distinct attention is given ti the healthy woy of life and to the natural factors-the functional reserves stimulant as: the physical exercises, the phytoterapy and the rational alimentation.