Facultatea de Ştiinţe Economice / Faculty of Economic Sciences

Permanent URI for this communityhttps://msuir.usm.md/handle/123456789/16

Browse

Search Results

Now showing 1 - 2 of 2
  • Thumbnail Image
    Item
    METODA STED CA INSTRUMENT DE ARMONIZARE A RELAȚIEI DINTRE PERFORMANȚA EDUCAȚIEI PROFESIONALE ȘI PIAȚA MUNCII ÎN REPUBLICA MOLDOVA – OPORTUNITĂȚI DE APLICARE ȘI LECȚII DE ÎNVĂȚAT
    (CEP USM, 2021) Prisăcaru, Veronica
    Obiectivul de bază al investigației a constat în elucidarea esenței și aspectelor aplicative ale metodei STED ca instrument de adaptare optimă a ofertei educaționale, în aspect cantitativ și calitativ, la necesitățile pieței muncii și, implicit, de sporire a competitivității instituțiilor de învățământ profesional în condițiile marketizării educației profesionale. În vederea realizării obiectivului nominalizat, se expune experiența de aplicare a metodei STED, fiind relevate în special limitările investigațiilor efectuate și, în această bază, formulate recomandări de sporire a eficacității aplicării metodei respective.
  • Thumbnail Image
    Item
    COMUNICAREA MULTICULTURALĂ ÎN AFACERI: BARIERE ŞI MODALITĂŢI DE DEPĂŞIRE
    (CEP USM, 2012) Efros, Elena
    Trăim într-o societate în plină dezvoltare, în care oamenii, pentru a deveni mai conştienţi, au nevoie de a cunoaşte diferenţele culturale, la care cu greu încearcă să se adapteze. Unele pieţe, atât în plan intern, cât şi internaţional, sunt cu adevărat în curs de dezvoltare, în timp ce altele sunt stabilite şi sofisticate. Un manager de succes găseşte de obicei modalităţi de a creşte profiturile prin extinderea cotei de piaţă. Managerii care s-au concentrat pe oportunităţile internaţionale, precum şi pe pieţele interne, au fost răsplătiţi din belşug.