Facultatea de Ştiinţe Economice / Faculty of Economic Sciences

Permanent URI for this communityhttps://msuir.usm.md/handle/123456789/16

Browse

Search Results

Now showing 1 - 5 of 5
  • Thumbnail Image
    Item
    STRATEGIA COMPANIILOR DE PUBLICITATE EXTERIOARĂ ȘI CONTRIBUȚIA LA DEZVOLTAREA RAMURII
    (CEP USM, 2023) Drăgălin, Iuliana; Radov, Mariana
    Fie că doriți să vă creșteți gradul de conștientizare a mărcii sau să vă îmbunătățiți profitul, articolul prezintă modalitatea cum strategiile de publicitate ar putea avea un impact asupra afacerilor și asupra dezvoltării ramurei. Procesul managementului strategic în ramura publicității are ca scop alinierea resurselor interne ale agenției de publicitate la schimbările de mediu în vederea dezvoltării avantajelor competitive. Magnitudinea acestei provocări este mare, deoarece arena acestui sector s-a schimbat în mod semnificativ. O strategie de publicitate ajută la definirea rolului fiecărui membru al echipei în atingerea obiectivelor - fie că este vorba de conectarea cu un public țintă, atragerea clienților sau atingerea noilor cote de vânzări. Cea mai mare parte a muncii va cădea în sarcina departamentului de marketing al companiei, dar toată lumea, de la echipa de produs până la personalul de suport, poate ajuta compania să-și atingă obiectivele și să-și sporească profitul.
  • Thumbnail Image
    Item
    CORAPORTUL DINTRE FLUXURI DE MIJLOACE BĂNEȘTI – IMPACT ASUPRA REZULTATULUI FINANCIAR
    (CEP USM, 2017) Popușoi, Rodica
    În activitatea economică a companiilor private, un rol foarte important în obținerea rezultatelor financiare dorite îl are managementul fluxurilor de numerar. Fluxurile zilnice de numerar pot și trebuie strict monitorizate și prognozate în funcție de obiectivele pe termen scurt și termen lung ale companiei, deoarece orice iesire de mijloace bănești nejustificată și incompatibilă cu scopurile întreprinderii departează această întreprindere de obiectivele propuse. La nivelul managementului de vîrf interpretarea ,,Situației fluxurilor de numerar,, se realizează în paralel cu ,,Situația de profit și pierdere,, în vederea delimitării punctelor forte și slabe, în contextul îmbunătățirii continue a rezultatelor obținute anterior.
  • Thumbnail Image
    Item
    MODALITĂȚI DE ATINGERE A AVANTAJELOR CONCURENȚIALE ALE UNEI FIRME
    (CEP USM, 2021) Funica, Anastasia
    The research is dedicated to the study of the activities undertaken by a company in order to achieve its competitive advantages. The purpose of the work is to study and perceive theoretical concepts on how to achieve the advantages of a company at a competitive level. The recommendations formulated by the author can be used by all organizations in the Republic of Moldova, regardless the form of ownership and field of activity.
  • Thumbnail Image
    Item
    ANALIZA INTERDEPENDENȚEI DINTRE STRUCTURA CAPITALULUI ȘI PERFORMANȚA FINANCIARĂ A ÎNTREPRINDERII
    (CEP USM, 2020) Penu, Tatiana
    The purpose of the thesis is devoted to researching the financial capital structure of the enterprise, including how to measure and interpret its performance. The topicality of the thesis is focused on the importance and need for the use and rational management of financial sources in order for the company to meet its strategic objectives.
  • Thumbnail Image
    Item
    CONTROLLING: ISTORIA APARIȚIEI, NOȚIUNI ȘI CONCEPTE
    (CEP USM, 2017) Caprian, Iulia; Popușoi, Rodica
    În articol ne propunem să descriem evoluția și esența sistemului de controlling ca metodă de control și tehnică de management , cu scopul de a identifica avantajele din utilizarea ulterioară a acestora în cadrul entității economice private. În mare parte, cercetarea științifică își propune drept scop perceperea sistemului de controlling aplicat de practica internațională, adaptarea și conformarea acestuia la necesitățile, realitățile și specificul companiilor private. Importanța acestei probleme derivădin potențialul economico-politic al țării noastre, în legătură cu faptul că mai devreme sau mai târziu va trebui să ne aliniem standardelor europene, pentru a putea face față concurenței cu entitățile economice din UE,și nu numai.