14. Ştiinţe chimice

Permanent URI for this communityhttps://msuir.usm.md/handle/123456789/11289

Browse

Search Results

Now showing 1 - 1 of 1
  • Thumbnail Image
    Item
    INTERACȚIUNI ANTIOXIDANTE DINTRE UNII COMPUȘI FENOLICI ȘI ACIZI ORGANICI DIN STRUGURI – CONTRIBUȚIE LA FORMAREA ECOVALEOLOGICĂ A TINERILOR SPECIALIȘTI
    (2024) Vicol, Crina; Duca,Gheorghe
    În premieră au fost determinate tipurile de interacțiuni antioxidante dintre unii compușii fenolici și acizi organici naturali, fiind studiate combinațiile și concentrațiile similare celor din struguri. Au fost propuse mecanismele de interacțiune antioxidantă pentru amestecurile studiate: compus fenolic – acid organic, acid ascorbic – acid dihidroxifumaric, acid ascorbic – resveratrol. În premieră au fost aplicate metodele DPPH•, ABTS•+ și PRFe pentru studierea activității antioxidante a soiurilor de struguri autohtoni de selecție nouă. Pentru prima dată, subiectului interacțiunilor antioxidante a fost abordat din perspectiva conceptului de ecovaleologie în scopul formulării concluziilor privind consumul și întrebuințarea eficientă a antioxidanților.