Facultatea Psihologie, Ştiinţe ale Educaţiei, Sociologie şi Asistenţă Socială / Faculty of Psychology, Educational Sciences, Sociology and Social Work

Permanent URI for this communityhttps://msuir.usm.md/handle/123456789/13

Browse

Search Results

Now showing 1 - 4 of 4
  • Thumbnail Image
    Item
    REPERE ISTORICE ÎN DEZVOLTAREA ASISTENȚEI SOCIALE: DE LA ACȚIUNI CARITABILE SPRE INTEVENȚII SPECIALIZATE
    (CEP USM, 2022-10-26) Milicenco, Stela;
    Diversitatea formelor de asistare a persoanelor în situații de risc s-a dezvoltat concomitent cu evoluția sistemelor naționale de asistență socială, debutând cu acțiuni de caritate și evoluând spre strategii complexe de intervenţie destinate categoriilor sociale, grupurilor şi comunităţilor umane. Autorul Stela Milicenco, în articolul „Repere istorice în dezvoltarea asistenței sociale: de la acțiuni caritabile spre intevenții specializateˮ analizează câteva etape care carcaterizează apariţiei profesiei centrate pe „tratarea maladiilor sociale” în mod ştiinţific şi sistematic. Pe parcursul anilor, asistența socială a ajuns la dezvoltarea unor strategii de intervenție destinate grupurilor și comunităților, cu accent pe prevenirea și atenuarea efectelor vulnerabilității și marginalizării sociale
  • Thumbnail Image
    Item
    THE ROLE OF SUPERVISION IN PROMOTING QUALITY SERVICES IN THE FIELD OF SOCIAL WORK
    (CEP USM, 2020) Milicenco, Stela
    Supervision in the field of social work represents a relatively new activity in the Republic of Moldova and signifies a modality of professional support offered to the staff in order to ensure the quality of the services provided, as well as to prevent the professional exhaustion of social workers. The concept of supervision is focused on the idea of continuous training, which promotes the professionalization of specialists in the field of social work.
  • Thumbnail Image
    Item
    IMPORTANŢA SUPERVIZĂRII ÎN PRACTICA ASISTENŢEI SOCIALE
    (CEP USM, 2013) Milicenco, Stela
    În articol procesul de supervizare este analizat în contextul societăţii contemporane. Este prezentat istoricul evoluţiei activităţii de supervizare, tipologia şi funcţiile supervizării profesionale. Un accent deosebit este pus pe specificul supervizării în domeniul asistenţei sociale. Autorul promovează ideea că supervizarea poate fi circumscrisă conceptului de formare continuă, reprezentând, în acest context, o relaţie de tip „dialog creativ” între supervizor şi supervizat, prin care este promovată dezvoltarea profesională a celui supervizat. În concluzie autorul menţionează că supervizarea contribuie la realizarea unei schimbări calitative, în sensul că promovează reflexii asupra activităţii realizate şi că supervizarea reprezintă un domeniu cu un viitor cert în Republica Moldova.
  • Thumbnail Image
    Item
    IMPORTANŢA SUPERVIZĂRII ÎN PRACTICA ASISTENŢEI SOCIALE
    (CEP USM, 2013) Milicenco, Stela
    In articol procesul de supervizare este analizat în contextul societăţii contemporane. Este prezentat istoricul evoluţiei activităţii de supervizare, tipologia şi funcţiile supervizării profesionale. Un accent deosebit este pus pe specificul supervizării în domeniul asistenţei sociale. Autorul promovează ideea că supervizarea poate fi circumscrisă conceptului de formare continuă, reprezentând, în acest context, o relaţie de tip „dialog creativ” între supervizor şi supervizat, prin care este promovată dezvoltarea profesională a celui supervizat. În concluzie autorul menţionează că supervizarea contribuie la realizarea unei schimbări calitative, în sensul că promovează reflexii asupra activităţii realizate şi că supervizarea reprezintă un domeniu cu un viitor cert în Republica Moldova.