PARTICULARITĂȚILE ECOLOGICE ŞI ETOLOGICE DE ADAPTARE A ROZĂTOARELOR MICI (MAMMALIA: RODENTIA) LA MEDIUL URBAN - Caraman, Natalia (My University, 2024)
Stabilirea statutului bio-ecologic al comunităților de rozătoare în mediul urban și particularitățile etologice de adaptare a speciilor dominante la condițiile urbei.

Establishing of bio-ecological status of rodent communities in the urban environment and the ethological peculiarities of adaptation of the dominant species to the conditions of the city.

Установление био-экологического статуса сообществ грызунов городской среды и этологических особенностей адаптации доминирующих видов к условиям города.
THE ECOLOGICAL AND ETHOLOGICAL PECULIARITIES OF ADAPTATION OF SMALL RODENTS (MAMMALIA: RODENTIA) TO THE URBAN ENVIRONMENT
ЭКОЛОГО-ЭТОЛОГИЧЕСКИЕ ОСОБЕННОСТИ АДАПТАЦИИ МЕЛКИХ ГРЫЗУНОВ (MAMMALIA: RODENTIA) К ГОРОДСКОЙ СРЕДЕ
Teză de doctor în științe biologice. 165.02 - Zoologie. Conducător științific: doctor în științe biologice, conferențiar, cercetător, Victoria NISTREANU; consultant științific: doctor în științe biologice, profesor universitar, Andrei MUNTEANU
Keywords: rozătoare mici; ecologie; structură populațională; reproducere; mediu urban; etologie; particularități de adaptare; municipiul Chișinău; small rodents; ecology; population structure; reproduction; urban environment; ethology; peculiarities of adaptation; Chisinau municipality; мелкие грызуны; экология; структура популяции; воспроизводство; городская среда; этология; особенности адаптации; муниципий Кишинэу