Analiza materialelor științifice privind răspunderea penală pentru munca forțată, publicate în străinătate - Botnarenco, Mihaela; Guidea, Petru (CEP USM, 2024)
Pentru a percepe natura juridică a infracţiunii de muncă forțată, pot fi luate în considerare cercetările realizate de către: C.-E. Cristea, C. Olaru și I. Ristea (România); M. D. Jdan, T. O. Mihailicenko, A. Orlean, O. O. Oropai și Iu. Iu. Zabuga (Ucraina); A. V. Andreev, I. T. Idrisov, N. T. Idrisov și N. Iu. Tetereatnikov (Federația Rusă). La delimitarea muncii forțate de faptele asemănătoare (sclavie, traficul de ființe umane săvârșit în scopul exploatării prin muncă etc.) se referă: I. T. Idrisov, N. T. Idrisov, T. O. Mihailicenko, A. Orlean și Iu.Iu. Zabuga. Pentru a identifica înțelesul noțiunii de muncă forțată, este util să luăm în considerare definițiile acestei noțiuni, care sunt formulate de către C.-E. Cristea, I. T. Idrisov, N. T. Idrisov, T. O. Mihailicenko și Iu.Iu. Zabuga.

In our opinion, to perceive the legal nature of the crime of forced labor, the research of x can be taken into account In our opinion, to perceive the juridical nature of the crime of forced labor, can be taken into account the research carried out by: C.-E. Cristea, C. Olaru and I. Ristea (Romania); M. D. Jdan, T. O. Mihailichenko, A. Orlean, O. O. Oropai and Iu. Iu. Zabuga (Ukraine); A. V. Andreev, I. T. Idrisov, N. T. Idrisov and N. Iu. Tetereatnikov (Russian Federation). The following authors refer to the delimitation of forced labor from similar acts (slavery, human trafficking for the purpose of labor exploitation, etc.): I. T. Idrisov, N. T. Idrisov, T. O. Mihailichenko, A. Orlean and Iu.Iu. Zabuga. To identify the meaning of the notion of forced labor, it is useful to consider the definitions of this notion, which are formulated by: C.-E. Cristea, I. T. Idrisov, N.T. Idrisov, T. O. Mihailychenko and Iu.Iu. Zabuga.
ANALYSIS OF SCIENTIFIC MATERIALS ON CRIMINAL LIABILITY FOR FORCED LABOR, PUBLISHED ABROAD
Keywords: muncă forțată; exploatarea prin muncă; exploatarea copiilor; forced labor; labor exploitation; exploitation of children