ATENUAREA PIERDERILOR ÎN ACTIVITĂȚILE AGRICOLE PRIN ASIGURĂRI - Caprian, Iulia (CEP USM, 2017)
Asigurările au apărut și s-au constituit având ca scop final satisfacerea necesităților omului, a cerințelor sale conștientizate de protejare prin asigurare de acțiunea diverselor evenimente aleatorii. Prin asigurare se cristalizează anumite relații economice constituite între oameni în procesul de producție, reparație, schimb și consum al valorilor materiale. Prin asigurare tuturor agenților economici li se garantează recuperarea daunelor.
ATTENUATION OF LOSSES IN AGRICULTURAL ACTIVITIES BY INSURANCE
Keywords: asigurări; risc; piața asigurărilor; brocher; agent; primă de asigurare; reasigurare; contract de asigurare; contract de reasigurare; insurance; risk; insurance market; broker; insurance premium; reinsurance; insurance contract; reinsurance contract