Teoria și metodologia generală a creativității [Articol] - Botezatu, Liuba (CEP USM, 2020)
Din punct de vedere al viziunii vibraționist-interferenționiste insistăm pe o comunicare deschisă a autoarei (L.B.) cu figuri proeminente ale timpului istoric, ale timpului prezent, ale celui viitorologic în remarcă continuativă, dinspre autenticitate înspre universalitate și dinspre universalitate înspre autenticitate. Continuitatea fiind reprezentată prin plusarea la opt teorii ale creativității prea bine cunoscute (teoria psihanalitică a creativităţii, teoria gestaltistӑ a creativitӑții, teoria behavioristӑ a creativitӑții, teoria cognitivӑ a creativitӑții, teoria umanistă a creativităţii, teoria asociaționistă a creativităţii, teoria factorială a creativităţii, teoria culturalӑ (interpersonalӑ) a creativitӑții) a celor două – de ultimă oră: teoria specială a creativității și teoria generală a creativității în exersivitatea TMGS/Teoria și Metodologia Generală a Creativității.

From the point of view of the vibrationalist-interferenceist view, we insist on an open communication of the author (L.B.) with prominent figures of the historical time, of the present time, of the future in a continuous remark, from authenticity to universality and from universality to authenticity. Continuity is represented by the addition to eight well-known theories of creativity (psychoanalytic theory of creativity, gestaltist theory of creativity), behaviorist theory of creativity, cognitive theory of creativity, humanist theory of creativity, associative theory of creativity, factorial theory of creativity, the cultural (interpersonal) theory of creativity) of the last two hours: the special theory of creativity and the general theory of creativity in the practice of TMGS / Theory and General Methodology of Creativity.
THE GENERAL THEORY AND METHODOLOGY OF CREATIVITY
Keywords: creativitate; TMSC-TMGC; creativity; TMSCl-TMGC