Eficiența formei de organizare a disciplinei educație fizică „lecții - probe de sport pe cerc” în cadrul universitar [Articol] - Bragarenco, Nicolae (CEP USM, 2022)
Această cercetare reflectă un experiment constatativ care are ca scop determinarea eficienței implementării unei noi forme de organizare a lecției de educație fizică în cadrul instituțiilor de învățământ superior, în scopul motivării studen- ților pentru practicarea disciplinei. Experimentul a fost organizat în cadrul Universității de Stat din Moldova cu stu- denții anilor I și II ai Facultății de Litere la disciplina Educație fizică pe parcursul unui semestru. Rezultatele experi- mentului și eficiența noului sistem de abordare a disciplinei Educație fizică prin „lecții – probe de sport pe cerc” sunt analizate în baza formularului de reflecție aplicat studenților la sfârșitul semestrului, în urma căreia s-au formulat con- cluzii ce vor constitui premise pentru conceptualizarea curriculumului disciplinar.

This research reflects a confirmatory experiment that aims to determine the effectiveness of implementing a new form of physical education lesson organization within higher education institutions, in order to motivate students to practice the discipline. The experiment was organized within Moldova State University with first and second year students of the Faculty of Arts in the discipline during one semester. The results of the experiment and the efficiency of the new system of approaching the discipline of physical education through the "lesson – sports tests on the circle" are analyzed based on the reflection form applied to the students at the end of the semester, after which the conclusions are formulated, later they give premises for the conceptualization of the disciplinary Curriculum.
THE EFFICIENCY OF THE FORM OF ORGANIZATION OF THE PHYSICAL EDUCATION DISCIPLINE "LESSONS – SPORTS TESTS ON THE CIRCLE" IN THE UNIVERSITY FRAMEWORK
Keywords: educație fizică; probe de sport pe cerc; forme de organizare; lecția de educație fizică; strategii de predare-învățare; physical education; circle sports tests; forms of organization; physical education lesson; teaching-learning strategies