FORTIFICAREA SĂNĂTĂȚII POPULAȚIEI CU RISCURI METABOLICE CRESCUTE - Fedaș, Vasile (My University, 2022)
Scopul lucrării: Studierea complexului de măsuri necesare pentru fortificarea sănătății populației cu riscuri metabolice crescute prin elaborarea unor metode noi de prevenție și abordărilor originale de management terapeutic

Цель работы: Изучить комплекс мер, необходимых для укрепления здоровья населения с повышенными метаболическими рисками путем разработки новых методов профилактики и новых терапевтических подходов к управлению.

To study the complex of measures needed to strengthen the health of the population at increased metabolic risk by developing new prevention methods and novel therapeutic management approaches.
Укрепление здоровья населения с высоким метаболическим риском
Strengthening the health of the population with high metabolic risks
Teză de doctor habilitat în științe medicale - Consultant ştiinţific: doctor habilitat în științe medicale, profesor universitar, Om Emerit al Republicii Moldova, specialitatea 331.04 – Modul sănătos de viață și educație pentru sănătate, Ion MEREUȚĂ .
Keywords: metabolism; obezitate; hipertensiune arterială; diabet zaharat