SPECIFICUL CONCEPTUALIZĂRII MIȘCĂRII ÎN LIMBILE ENGLEZĂ ȘI ROMÂNĂ: PARALELE TIPOLOGICE ȘI DISCURSIVE (în baza textului narativ) - Bodean-Vozian, Olesea (My University, 2019)
Prin prezenta lucrare ne propunem drept scop stabilirea specificului conceptualizării mișcării în limbile engleză și română din perspectivă cognitivă și tipologică, precum și al implicațiilor discursive ale acestor distincții tipologice în cadrul comunicării interculturale.
Autoreferatul tezei de doctor în filologie - Conducător științific: conf. univ, dr. în filologie Cornelia CICILEI
Keywords: conceptualizare; verbe de mișcare; text narativ; traducere