Pozdneacova, IlonaCrivoi, AureliaGadiac, Irina2020-10-292020-10-292020POZDNEACIOVA, Ilona, CRIVOI, Aurelia, GADIAC, Irina. Utilizarea resveratrolului în calitate de supliment natural în rația alimentară zilnică a șobolanilor albi de laborator cu diabet experimental. In: Studia Universitatis Moldaviae. Seria Științe reale și ale naturii: Biologie. Chimie. Revista științifică. 2020, nr. 1(131), pp. 121 - 124. ISSN 1814-3237.1814-3237http://studiamsu.eu/nr-1-121/https://msuir.usm.md/handle/123456789/3041În diabetul zaharat, o alimentație adecvată constituie, pe lângă medicamente și exerciții fizice, unul dintre cele trei elemente de bază ale tratamentului. Respectarea unei diete specifice poate ajuta atât la obținerea unui bun echilibru g licemic , cât și la ameliorarea metabolismului lipidic. Fiind considerat sursa naturală a longevității, utilizarea resve - ratrolului în calitate de supliment natural poate înlocui în mod efectiv alimentele rafinate, bogate în glucoză și fructoză.In diabetes mellitus, an adequate food constitutes, in addition to medication and physical exercises, one of the three basic elements of treatment. Following a certain diet can be helpful for getting an optimum glycemic balance, as well as improvement of l ipid metabolism. Being considered a natural source of longevity, the use of resveratrol as natural supplement can replace, in an effective way, refined aliments with high glucose and fructose concentrations.rodiabet zaharatsupliment naturalresveratroldiabetes mellitusnatural suppementUTILIZAREA RESVERATROLULUI ÎN CALITATE DE SUPLIMENT NATURAL ÎN RAȚIA ALIMENTARĂ ZILNICĂ A ȘOBOLANILOR ALBI DE LABORATOR CU DIABET EXPERIMENTALTHE USE OF RESVERATROL AS NATURAL SUPPLEMENT IN DAILY FOOD RATION FOR ALBINO LABORATORY RATS ON EXPERIMENTAL DIABETESArticle