International terrorism. Course support - Ejova, Cristina (CEP USM, 2017)
Suportul de curs include o analiză teoretico-metodologică şi istoriografică a terorismului, sistematizarea tipurilor sale şi studiul esenţei, ideologiei şi psihologiei terorismului. De asemenea, este cercetat factorul religios în contextul terorismului şi extremismului contemporan, precum şi terorismul şi extremismul islamic, este analizată influenţa proceselor globalizării asupra escaladării terorismului internaţional şi sunt studiate motivele principale ale intensificării ameninţării teroriste internaţionale în lumea contemporană; sunt cercetate organizaţiile teroriste internaţionale, mai cu seamă ameninţarea din partea organizaţiei teroriste a Statului Islamic. Totodată, sunt identificate metodele de luptă şi de prevenire a terorismului în etapa actuală. Materialele sunt destinate cadrelor didactice, studenţilor, masteranzilor, doctoranzilor, tuturor celor interesaţi de tematica respectivă din domeniul știinţelor politice, relaţiilor internaţionale, precum şi organelor de resort, responsabile de asigurarea securității statului și combaterea terorismului.
Keywords: terorism