O MODALITATE DE REZOLVARE A PROBLEMELOR DE PROGRAMARE DINAMICĂ - Maximilian, Silvestru; Cataranciuc, Sergiu; Căpățână, Gheorghe; Cataranciuc, Emil (CEP USM, 2016)
În lucrare se propune o metodă eficientă, din punct de vedere practic, pentru soluționarea problemelor de programare dinamică. Procesul de rezolvare este împărțit în etape și reprezintă o schemă de calcul foarte simplă pentru utilizatori. Metoda propusă este expusă prin examinarea problemei de repartiție optimă a investițiiolor între ramuri.Calculele se prezintă sub formă de tabele .

In this paper, we propose an efficient method for practical use , for solving dynamic programming problems. Solving process is divided into steps and is a very simple calculation scheme for the users. The proposed method is described by examining the problem of optimal investment between branches. The calculations are presented in tables.
ONE WAY OF SOLVING DYNAMIC PROGRA MMING PROBLEMS
Keywords: programare dinamică; balanța legăturilor dintre ramuri; funcția beneficiului maxim; optimizare secvențială; repartizarea resurselor; dynamic programming; input-output mode; maximum benefit function; sequential optimization