Consilierea psihopedagogică. Suport de curs - Pascaru-Goncear, Valeria (Editura USM, 2024)
Acest curs face parte din sistemul disciplinelor pedagogice și se adresează în primul rând, studenților care își fac studiile la specialitatea psihopedagogie și studenților de la alte facultăți – viitoare cadre didactice, adică celor care și-au ales să activeze în învățământ și să acorde asistență psihopedagogică actorilor educaționali în diverse contexte (instituții de învățământ, centre comunitare, cabinete private ș.a.). Cursul Consiliere psihopedagogică se axează pe formarea competenţelor la cele trei niveluri comportamentale, cu grad divers de complexitate: cunoaştere, aplicare, integrare și este elaborat ținând cont de posibilitatea cadrului didactic de a interveni la necesitate cu modificări în ceea ce privește ordinea şi modul de organizare a activităţilor didactice.