SOFT POWER OF THE UNITED KINGDOM OF GREAT BRITAIN AND NORTHERN IRELAND IN THE XXIST CENTURY (Lessons for Republic of Moldova) - Zaharov, Igor (CEP USM, 2020)
Acest articol este bazat pe cercetarea efectuată în procesul elaborării lucrării și analizează conceptul de „soft power” și evoluția acestuia în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în secolul al XXI-lea. Marea Britanie este țara care ocupă primele poziții în majoritatea sondajelor și lucrărilor efectuate de renumite institute de cercetare și are o experiență bogată în utilizarea resurselor soft în promovarea imaginii statului.
Keywords: soft power