Chitara în creația muzicală cultă. Istorie și contemporaneitate [Rezumat] - Agafița, Mihail (My University, 2024)
Scopul tezei constă în extinderea și suplimentarea ariei de cunoaștere complexă a chitarei în context evolutiv istoric, demonstrând prin documente, argumente științifice, raționamente logice dimensiunile expresive ale instrumentului și încadrarea lui plenară în diapazonul sonor al muzicii culte (solistice, camerale și simfonice) contemporane.
Rezumatul tezei de doctor în istorie. 611.07 – Istoria științei și tehnicii (Arta muzicală). Conducător științific: doctor habilitat în studiul artelor, conferențiar cercetător, Victor GHILAȘ.