Studiu practic privind jurisprudența națională în materia infracțiunilor legate de insolvabilitate [Articol] - Ursu, Vera (CEP USM, 2020)
Prezentul articol vizează clarificarea aspectelor practice ale răspunderii penale pentru infracțiunile legate de insolvabilitate, prin evaluarea jurisprudenței naționale în materie. Pentru atingerea acestui scop autorul a selectat și a analizat practica judiciară a deciziilor Curții Supreme de Justiție; și-a expus viziunea critică asupra unor probleme contradictorii în materia diferențierii faptelor penale prevăzute la art.252 și 253 CP RM. În urma studiului științific întreprins, au fost formulate unele reguli de calificare ținându-se cont de specificul infracțiunilor legate de insolvabilitate, fiind elaborate și propuse spre aplicare anumite îndrumări explicative care vizează faptele penale analizate.
PRACTICAL STUDY ON NATIONAL CASE LAW IN THE FIELD OF INSOLVENCY OFFENSES
Keywords: infracțiuni legate de insolvabilitate; insolvabilitate; creditor; debitor; offenses related to insolvency; insolvency