SINTEZA DIRIJATĂ ȘI PROPRIETĂȚILE BIOLOGICE ALE COMPLECȘILOR DE Cu(II) CU 2-HIDRAZINOBENZOTIAZOL ȘI 4-MORFOLINOTIOSEMICARBAZONE - Paholnițcai, Anastasia (My University, 2024)
Scopul lucrării. Sinteza și cercetarea proprietăților chimice, fizico-chimice și biologice ale unor compuși coordinativi și molecule organice din clasa azometinelor derivaților 2- hidrazinobenzoatiazolului și 4-morfolinotiosemicarbazonelor, ce conțin atomi donori de azot, sulf și oxigen, care pot interacționa cu AND-ul și posedă activitate antiproliferativă, antioxidativă și antimicrobiană. Pe lângă aceasta, este posibil a utiliza substanțele organice sintetizate în captarea selectivă a ionilor de cupru în condiții asemănătoare organismelor vii.
Rezumatul tezei de doctor în științe chimice - Conducător ştiinţific: academician, doctor habilitat, profesor universitar , Om Emerit al Republicii Moldova, Aurelian GULEA.