MANAGEMENTUL INSITUȚIILOR SOCIETĂȚII CIVILE ÎN PERIOADA PANDEMIEI COVID-19 - Budurina-Goreacii, Carolina; Stejaru, Selena (CEP USM, 2021)
Covid-19 a provocat perturbări majore în întreaga lume. Pandemia în curs de desfășurare afectează deja multe aspecte ale vieții noastre de zi cu zi și va forța, fără îndoială, să se rearanjeze asupra societății noastre globalizate. După cum spun mulți experți, acesta este un moment de „înainte și după” criză. În acest articol va fi analizată administrarea activităților insituțiilor socieății civile în perioada pandemiei COVID-19. În particular vor fi examinate unele aspecte privind redimensionarea instituțiilor societății civile în planificarea activităților, dar și pașii de urmat pentru a-și menține existența în perioada pandemiei. Aceste elemente vizează: personalul și voluntarii organizației; comunitatea; donatorii și alte părți interesate.

Covid-19 has caused major disruptions all over world. The ongoing pandemic is already affecting many aspects of our daily life and will undoubtedly force rearrangements in our globalised society. As many experts are saying, this is a moment of “before-and-after” the crisis. This article will analyse the management of the activities of civil society institutions during the COVID-19 pandemic. In particular, some aspects regarding the resizing of civil society institutions in the planning of activities will be examined, but also the steps to be followed to maintain their existence during the pandemic. These elements target the staff and volunteers of the organisation; the community; donors and other stakeholders.
MANAGING CIVIL SOCIETY INSTITUTIONS IN TIMES OF COVID-19 PANDEMIC
Keywords: management; instituțiile societății civile; pandemia COVID-19; civil society institutions; organisation staff and volunteers