Considerații generale privind competenţa autorităţii administraţiei publice - Țurcan, Liliana; Popovici, Cristina (My University, 2016)
Scopul acestui articol este de a analiza opiniile doctrinarilor privitor la conținutul competenței autorităților administrației publice. Sunt examinate, de asemenea, caracterele și tipurile competenței acestor autorități. Competența este elementul de bază al statutului juridic al autorităților administrației publice. Conținutul competenței unei autorități publice ne permite să determinăm locul și rolul acesteia în cadrul mecanismului statal.

The purpose of this article is to analyze doctrinal views regarding the content of the competence of public administration authorities. Also, characters and types of competence of these authorities are examined. Competence is the basic element of the legal status of public administration authorities. The content of the competence of a public authority allows us to determine its place and role within the state mechanism.
Keywords: competența autorității administrației publice; conținutul competenței; caracterele competenței; tipurile competenței; competence of the public administration authority; content of competence; characters of competence; types of competence