BENCHMARKING-UL OFERTELOR EDUCAȚIONALE ÎN DOMENIUL TURISMULUI LA NIVEL EUROPEAN - Buzdugan, Adriana; Hămuraru, Maria (CEP USM, 2019)
În acest articol s-a realizat un studiu al ofertelor educaționale, ciclul I, Licență, în domeniul turismului la nivel european.Scopul acestui studiu constă în identificarea bunelor practici europene cu referire la conținuturile ofertei educaționale și la valorificarea acestora în cadrul programului de studii superioare de licență Servicii Hoteliere, Turism și Agrement (SHTA),în vederea asigurării compatibilității programelor și a mobilităților academice reciproce. Rezultatele obținute se concretizează în îmbunătățirea programului SHTA cu un set de discipline de specialitate.

This article has produced a study of educational offers, the first cycle, Licentiate in the domain of Tourism on European level. The aim of this study is to identify good European practices with reference to the content of the educational offer and their valorisation within the Higher Education Program for Hospitality, Tourism and Recreation (SHTA), in order to ensurethe compatibility of mutual academic programs and mobility. The results obtained are reflected in the improvement of the SHTA program with a set of specialized disciplines .
BENCHMARKING OF EDUCATIONAL OFFERS IN THE AREA OF TOURISM AT THE EUROPEAN LEVEL
Keywords: sistem educațional; turism; managementul turismului; servicii hoteliere; educational offer; tourism management; hotel services