Savca, ElenaBîrsan, AnaFrunză, MariaRomaniuc, Ludmila2016-02-042016-02-042014SAVCA, Elena, BÎRSAN, Ana, FRUNZĂ, Maria, ROMANIUC, Ludmila. Variaţia conţinutului de ulei în seminţele diferitelor soiuri de soia sub influenţa conpusului de natură humică (LG). In: Studia Universitatis Moldaviae. Seria Ştiinţe reale şi ale naturii. Biologie. Chimie. Revistă ştiinşifică, 2014, nr 1(71), pp.82-841814-3237http://studiamsu.eu/nr-1-71-2014/https://msuir.usm.md/handle/123456789/311A fost studiată acţiunea substanţelor humice (LG) asupra conţinutului de ulei în seminţele de soia. S-a constatat că tratarea seminţelor înainte de semănat cu LG în concentraţie de 0,5% sporeşte conţinutul uleiului cu 1,88-15,21% în comparaţie cu martorul, cu excepţia soiului Colina. Concentraţia LG de 1% diminuează conţinutul uleiului în seminţele soiurilor studiateWe studied the action of humic substances (LG) on the oil content in soybeans. We concluded that the soybean treatment before planting with LG concentration 0.5% incr eases the oil content with 1. 88-15.21% comparing with the witness, with the exception of Colina kind. The LG concentration of 1.0% decreases the oil content at all studied kinds .rocompuşi humicisoiauleiuriproductivitatehumic compounds(LG)waterproductivityVARIAŢIA CONŢINUTULUI DE ULEI ÎN SEMINŢELE DIFERITELOR SOIURI DE SOIA SUB INFLUENŢA COMPUSULUI DE NATURĂ HUMICĂ (LG)THE OIL CONTENT VARIATION IN THE SEEDS AT DIFFERENT SOY KINDS UNDER THE INFLUENCE OF HUMIC BATURE COMPOUND (LG)Article