CĂI DE EFICIENTIZARE A MANAGEMENTULUI COMERCIAL ÎN SECTORUL AGROALIMENTAR - Diaconu, Tatiana; Pascari, Ludmila (CEP USM, 2017)
Creşterea performanţelor privind sectorul agroalimentar este o prioritate pentru economia Republicii Moldova. Competitivitatea ridicată, diversificarea gamei de produse, dar şi modalitatea de stabilire a principalelor pieţe de desfacere sunt doar câteva condiţii care ar conduce la eficientizarea managementului comercial în sectorul agroalimentar. În scopul eficientizării managementului comercial în sectorul agroalimentar, autorii au aplicat o modalitate prin intermediul căreia managerii îşi pot spori performanţele privind comercializarea produselor agroalimentare.

Improving performance in the agrifood sector is a priority for the Mo ldovan economy. The high competitiveness, the diversification of the range of products and the way of establishing the main markets are only a few conditions that would lead to the efficient management of the agrifood sector. In order to make commercial management more efficient food sector, the authors have applied a way through which managers can enhance their performance inselling agrifood products.
WAYS TO OPTIMIZE THE COMMERCIAL MANAGEMENT OF AGRIFOOD SECTOR
Keywords: comerţ; produse agroalimentare; competitivitate; piaţă; preţ; cerere de produse agroalimentare; ofertă de produse agroalimentare; commerce; agri-food products; competitiveness; market; price; agri-food products demand; agri-food products offer