Diaconu, TatianaPascari, Ludmila2017-10-252017-10-252017DIACONU, Tatiana, MIRONOV, Svetlana. Căi de eficientizare a managementului comercial în sectorul agroalimentar. In: Studia Universitatis Moldaviae. Seria Ştiinţe exacte şi economice: Matematică. Informatică. Fizică. Economie. Revistă ştiinţifică. 2017, nr. 2(102), pp. 177-183. ISSN 1857-2073.1857-2073http://studiamsu.eu/nr-2-102-2017/https://msuir.usm.md/handle/123456789/1449Creşterea performanţelor privind sectorul agroalimentar este o prioritate pentru economia Republicii Moldova. Competitivitatea ridicată, diversificarea gamei de produse, dar şi modalitatea de stabilire a principalelor pieţe de desfacere sunt doar câteva condiţii care ar conduce la eficientizarea managementului comercial în sectorul agroalimentar. În scopul eficientizării managementului comercial în sectorul agroalimentar, autorii au aplicat o modalitate prin intermediul căreia managerii îşi pot spori performanţele privind comercializarea produselor agroalimentare.Improving performance in the agrifood sector is a priority for the Mo ldovan economy. The high competitiveness, the diversification of the range of products and the way of establishing the main markets are only a few conditions that would lead to the efficient management of the agrifood sector. In order to make commercial management more efficient food sector, the authors have applied a way through which managers can enhance their performance inselling agrifood products.rocomerţproduse agroalimentarecompetitivitatepiaţăpreţcerere de produse agroalimentareofertă de produse agroalimentarecommerceagri-food productscompetitivenessmarketpriceagri-food products demandagri-food products offerCĂI DE EFICIENTIZARE A MANAGEMENTULUI COMERCIAL ÎN SECTORUL AGROALIMENTARWAYS TO OPTIMIZE THE COMMERCIAL MANAGEMENT OF AGRIFOOD SECTORArticle