Synthesis and biotechnological study of ethyl 2-((E)-2-((E) phenylallylidene) hydrazinecarbothioamido) acetate [Articol] - Ciursin, Andrei; Trofim, Alina; Rusnac, Roman (CEP USM, 2024)
The quality and length of human life is directly related to the development of medicine, in particular drugs. The modern world is constantly in the process of developing new, more eﬀective drugs. Thiosemicarbazones may be one of the promising solutions. Despite their outstanding biological activities, many of them are toxic and cannot be used as medicines. The solution may be thiosemicarbazones, which are based on natural substances. This is expected to signifcantly reduce toxicity without impairing the biological activity of the substances. In this regard, for this work, a thiosemicarbazone was synthesized, which is based on two natural substances, glycine and cinnamaldehyde. To test the toxicity of this substance, some strains of cyanobacteria were used in this article. In addition to the lack of toxicity to these microorganisms, the synthesized thiosemicarbazone had a biostimulating eﬀect.

Calitatea și durata vieții umane sunt direct legate de dezvoltarea medicinei, în special a medicamentelor. lumea modernă este în mod constant în curs de dezvoltare a unor medicamente noi, mai eficiente. Tiosemicarbazonele pot fi una dintre soluțiile promițătoare. În ciuda activităților lor biologice remarcabile, multe dintre ele sunt toxice și nu pot fi utilizate ca medica- mente propriu-zise. O soluție în acest sens poate fi tiosemicarbazonele care au o proveniență naturală. Se poate aștepta ca această funcționalizare pentru tiosemicarbazone să reducă semnificativ toxicitatea și să stimuleze efecte sinergetice, fără a afecta activitatea biologică a substanțelor. În acest sens, pentru această lucrare a fost sintetizată o tiosemicarbazonă, care are la bază două substanțe naturale, glicina și cinamaldehida. Pentru a testa toxicitatea acestei substanțe, în acest articol au fost folosite câteva tulpini de cianobacterii. Pe lângă lipsa de toxicitate față de aceste microorganisme, tiosemicarbazona TsC a avut un efect biostimulator impresionant.
Sinteza și studiul biotehnologic AL 2-((E)-2-((E) fenilaliliden) hidrazincarbotioamido)acetatului de etil
Keywords: thiosemicarbazone; cyanobacteria cultivation; non-toxic; cinnamaldehyde; tiosemicarbazona; cultivarea cianobacteriilor; netoxice; cinnamaldehida