Изучение факторов, обуславливающих удовлетворенность брачными отношениями [Articol] - Анцибор, Людмила (My University, 2011)
Conform datelor cercetărilor efectuate de noi, nivelul de satisfacţie de la relaţiile intrafamiliale depinde de poziţia vitală a partenerilor. Machiavellismul personalităţii are o influenţă negativă asupra calităţii relaţiilor familiale. Alţi factori care infl uenţează relaţiile sunt calităţile empatice ale personalităţii, precum şi capacitatea partenerilor de a face faţă situaţiilor de viaţă dificile.

According to the research promoted, the level of satisfaction by intra-familial relations depends of the position of vital partners. Machiavellismul personality has a negative influence on the quality of family relationships. Other factors that influence relationships are empathetic qualities of personality and ability of partners to cope with difficult life.
Keywords: семейная жизнь; семейная этика; чувство самоуважения; жизненные потребности; потребности другого; чувство одиночества; удовлетворенность браком