Atribuțiile curții constituționale din Republica Moldova și România: abordare comparativă - Gherghelegiu, Tatiana (CEP USM, 2024)
The study is devoted to the comparative approach of the purpose and powers of the courts of constitutional jurisdiction in two countries - the Republic of Moldova and Romania, aiming to identify and analyze similarities and differences, as well as to elucidate the most optimal models for their regulation.

Studiul este consacrat abordării comparative a scopului și atribuțiilor instanțelor de jurisdicție constituțională din două state – Republica Moldova și România, urmărindu-se identificarea și analiza asemănărilor și deosebirilor, precum și elucidarea celor mai optime modele de reglementare a acestora.
POWERS OF THE CONSTITUTIONAL COURT OF THE REPUBLIC OF MOLDOVA AND ROMANIA: COMPARATIVE APPROACH
Keywords: constitutional justice; Constitutional Court; justiție constituțională; curte constituțională; legalitate constituțională