DENIGRAREA CA INSTRUMENT ÎN POLITICA INTERNAȚIONALĂ (STUDIUL DE CAZ AL RELAȚIILOR DINTRE STATELE UNITE ȘI FEDERAȚIA RUSĂ) - Smart, Jason Jay (My University, 2019)
Scopul acestei teze este de a investiga din punct de vedere teoretico-conceptual denigrarea ca instrument în politica internațională, evaluând, în acest fel, cazul relațiilor dintre Statele Unite ale Americii și Federația Rusă. În baza scopului propus, au fost formulate următoarele obiective: analiza surselor teoretice existente și a fundamentelor studiului de denigrare a caracterului; definirea metodologiei de cercetare; stabilirea specificului tradiției rusești de denigrare a caracterului în politica internă și cea externă; evaluarea contrastelor dintre abordările naționale ale SUA privind denigrarea caracterului în politica secolelor XX-XXI; proiectarea succeselor și eșecurilor strategiilor de denigrare a caracterului în politica externă a SUA și Federației Ruse; caracterizarea specificului denigrării caracterului ca instrument al strategiilor de stat ale Statelor Unite și al politicilor Federației Ruse; identificarea resurselor de denigrare a caracterului în atacurile mass-mediei.
Autoreferatul tezei de doctor în ştiinţe politice - Conducător științific: doctor habilitat în științe politice, profesor universitar Valentina TEOSA.