2023-11-012023-11-012023"Gastronomia în textul (non)literar – o abordare interculturală", conferință științifică internațională (2023 ; Chişinău). Actele conferinței științifice internaționale "Gastronomia în textul (non)literar – o abordare interculturală", Chișinău, 4 mai 2023 / coordonator: Angela Grădinaru ; comitet onorific: Adriana Cazacu-Țigaie [et al.] ; comitet ştiinţific: Ludmila Zbanț [et al.]. – Chişinău : [S. n.], 2023 (CEP USM). – 335 p. : tab. Cerinţe de sistem: PDF Reader. Antetit.: Universitatea de Stat din Moldova, Facultatea de Litere, Departamentul Traducere, Interpretare și Lingvistică Aplicată, Departamentul Literatură Universală și Comparată, Universitatea Liberă Internațională din Moldova. – Texte : lb. rom., engl., fr., etc. – Rez.: lb. rom., engl., fr. – Referinţe bibliogr. la sfârşitul art. ISBN 978-9975-62-591-3 (PDF). [821.0+81’276.6]:641.5(082)=00 G 23https://msuir.usm.md/handle/123456789/11546Conferința științifică internațională Gastronomia în textul (non)literar – o abordare interculturală s-a desfășurat în spiritul dialogului interdisciplinar și multicultural. Sintagma „gastronomia în textul (non)literar” invită către o abordare pluridisciplinară, interculturală, plurilingvistică a fenomenelor care ţin de dinamica limbii, literaturilor și limbajelor specializate. Întoarcerea la modelele lingvistice şi paradigmele literare şi critice consacrate, reconsiderarea rolului traducerii în evoluția culturilor, precum şi recursul la inter- şi trandisciplinaritate se impun din necesitatea de asumare onestă a tradiției care nu se opune însă inovaţiei.other“GASTRONOMIA ÎN TEXTUL (NON)LITERAR – O ABORDARE INTERCULTURAL”: CONFERINȚA ȘTIINȚIFICĂ INTERNAȚIONALĂ, 4 MAI 2023Book