Comportarea nichelului în antimonidul de galiu ca dopant [Articol] - Gheorghiță, Andrian; Gheorghiță, Eugeniu; Guțuleac, Leonid; Caraman, Mihail; Korolevski, Boris; Untilă, Pantelei; Melinte, Victoria (My University, 2016)
În lucrare se analizează particularitățile proprietăților fizice ale antimonidului de galiu dopat cu nichel pentru un diapazon vast de concentrații, până la 3% atomare și temperaturi (2÷300)K. Din analiza în ansamblu a efectelor galvanomagnetice, optice și de iradiere se evidențiază în premieră un șir de particularități ale proprietăților fizice determinate de interacțiunea purtătorilor de sarcină cu momentul magnetic excitat de structura energetică a substratului electronic incomplet 3d.

This work describes the features of the physical properties of the gallium’s antimonide doped with nickel for a wide range of concentration, of up to 3% atoms and temperatures between (2 ÷ 300) K. After the overall analysis of the galvanomagnetic, optic and irradiation effects, it becomes possible to highlight, for the first time, a number of features of the physical properties determined by the interaction between charge carriers and magnetic moment generated by the energy of uncompleted electronic structure of the substrate 3d.
GHEORGHIŢĂ, Andrian; Eugen GHEORGHIŢĂ; Leonid GUŢULEAC; Mihail CARAMAN; Boris KOROLEVSKI; Pantelei UNTILĂ și Victoria MELINTE. Comportarea nichelului în antimonidul de galiu ca dopant. Acta et commentationes. Ştiinţe Exacte și ale Naturii, 2016. nr. 2(2), pp. 44-54. ISSN 2537-6284.