DIAGNOSTICUL RISCURILOR SISTEMULUI BUGETAR AL REPUBLICII MOLDOVA - Dolgopol, Angela (CEP USM, 2013)
În articol se relatează despre sistemul bugetar al Republicii Moldova şi despre riscurile bugetare ce persistă. Analiza riscurilor bugetare a inclus următoarele tipuri de analiză: agregată, structurală şi instituţională. În urma efectuării diagnozei riscurilor bugetare au fost depistate cauzele unor discrepanţe existente în sistemul bugetar şi înaintate propuneri în vederea redresării situaţiei existente.

Dans l'article on parle de système budgétaire de la Republique Moldova et des risques budgetaires courant.L'analyse des risques du budget de L'Etat est réalisée de 3 points de vue: agrégat, structurel et institutionnel. Après le diagnostic des risques budgétaires l'auteur a trouvé les causes des écarts existants dans le système budgetaire courant et offrir des suggestions en cour pour ameliorer la situation
LE DIAGNOSTIGUE DES RISGUES DE SISTEME BUGETAIRE DE LA REPUBLIGUIE MOLDOVA
Keywords: sistem bugetar; buget public; buget de stat; riscuri bugetare; système budgétaire; budget publique; budget de L'Etat; les risques budgétaire