DISTRUGEREA SAU DETERIORAREA INTENȚIONATĂ A BUNURILOR - Negritu, Ludmila (My University, 2024)
Scopul lucrării rezidă în realizarea unei cercetări sistematice, sub aspect dogmatic, exegetic și critic, privind răspunderea penală pentru infracțiunile de distrugere sau deteriorare intenționată a bunurilor, în vederea perfecționării cadrului incriminator și a optimizării procesului de aplicare a prevederilor art.197 CP RM.

The purpose of the work lies in carrying out a systematic research, from a dogmatic, exegetical and critical aspect, regarding the criminal liability for the crime of intentional destruction or damage to property, with a view to perfecting the incriminating framework and optimizing the process of applying the provisions of art.197 CC RM.

Цель работы заключается в проведении систематического исследования в догматическом, экзегетическом и критическом аспектах, относительно уголовной ответственности за преступление умышленного уничтожения или повреждения имущества, с целью совершенствования инкриминирующей базы и оптимизации процесса применяя положения ст.197 УК РМ.
Intentional destruction or damage to property
Умышленное уничтожение или повреждение имущества
Teză de doctor în drept. Specialitatea 554.01-Drept penal şi execuțional penal. Conducător științific: doctor în drept, conferențiar universitar, Adriana EȘANU.
Keywords: infracțiune de distrugere a bunurilor; bun; patrimoniu; property; patrimony; преступление умышленного уничтожения имущества