SPAȚIUL INFORMAȚIONAL AL REPUBLICII MOLDOVA SUB PRESIUNEA POTENȚIALULUI MANIPULATIV AL PROPAGANDEI STRĂINE - Peru-Balan, Aurelia (CEP USM, 2024)
În contextul actual al confruntărilor geopolitice, dezinformarea și propaganda au devenit instrumente esențiale pentru influențarea opiniei publice și subminarea stabilității în țările vizate. Republica Moldova este un exemplu unde aceste tactici sunt utilizate intensiv. În acest studiu de caz ne propunem să examinăm narativele propagandiste care sunt diseminate in spațiul informațional autohton și modul în care Republica Moldova își consolidează reziliența informațională pentru a contracara aceste fenomene și pentru a menține ordinea și stabilitatea în țară.

In the current context of geopolitical confrontations, disinformation and propaganda have become essential tools for influencing public opinion and undermining stability in targeted countries. The Republic of Moldova serves as an example where these tactics are used intensively. This case study aims to examine the propagandist narratives disseminated in the informational space and how the Republic of Moldova is strengthening its information resilience to counter these phenomena and maintain order and stability in the country.
THE INFORMATION SPACE OF THE REPUBLIC OF MOLDOVA UNDER THE PRESSURE OF THE MANIPULATIVE POTENTIAL OF FOREIGN PROPAGANDA
Keywords: Republica Moldova; propagandă; dezinformare; rezilență informațională; SIS; comunicarea strategică; Republic of Moldova; propaganda; disinformation; information resilience; strategic communication