POTENȚIALUL ȘTIINȚIFIC UMAN DIN REPUBLICA MOLDOVA PREMISĂ PENTRU CREAREA INCUBATOARELOR UNIVERSITARE - Ataman, Viorica (CSIRO Publishing House, 2021)
Incubatoarele universitare reprezintă o verigă importantă a mediului universitar, încurajând antreprenoriatul în rândul tinerilor și oferind o multitudine de servicii acestora. Mediul academic, prin intermediul incubatoarelor, oferă condiții viabile pentru realizarea potențialul științific uman, un loc unde se împletesc cunoștinețele academice cu spiritul antreprenorial. Codițiile oferite de instituțiile de învățământ superior, inovația, ideile tinerilor, socializarea sunt premise pentru crearea noilor întreprinderi și pentru diversificarea mediului de afaceri competitiv.
Keywords: incubatoare universitare; incubatoare de afaceri; antreprenoriat