Caracteristici ale modului sănătos de viață contemporan [Articol] - Blîndul, Mihaela (CEP USM, 2021)
Articolul reprezintă un studiu teoretic al modului sănătos de viață, abordat din perspectiva și tendințele societății actuale, fiind relevate și caracteristicile acestuia. Or, multitudinea schimbărilor impune adaptarea cât mai rapidă la condițiile sociale, iar acesta trebuie să se realizeze într-un mod cât mai ecologic și benefic pentru sănătate.

The article is a theoretical study of the healthy lifestyle approached from the perspective and trends of today's society, as well as its characteristics. However, the multitude of changes requires prompt adaptation to social conditions, and this must be done in a way that is more environmentally friendly and beneficial to health.
CHARACTERISTICS OF THE CONTEMPORARY HEALTHY LIFESTYLE
Keywords: educație pentru sănătate; mod sănătos de viață; alimentație echilibrată; activitate fizică; nocivitate profesională; health education; healthy lifestyle; balanced diet; physical activity; time management