ASUPRA UNOR DISTRIBUŢII FIABILISTE ŞI TEOREMA LIMITĂ POISSON PENTRU ELE - Munteanu, Bogdan Gheorghe; Leahu, Alexei; Cataranciuc, Sergiu (CEP USM, 2014)
Sunt introduse patru noi distribuţii fiabiliste ale minimului şi maximului unui şir de variabile aleatoare independente, identic Erlang distribuite întrun număr aleator, distribuit binomial sau Poisson (zero trunchiate). Sunt abordate proprietăţile şi caracteristicile acestor distribuţii, precum şi condiţiile în careare loc teorema limită Poisson pentru acestea.

Four new distributions of the minimum and maximum of a sequence of independent, identicaly Erlang distributed random variables in a random number distributed binomial and Poisson (zero truncated) are introduced. Properties and characteristics of these distributions and Poisson limit theorem was approached for them
ON THE NEW RELIABILITY DISTRIBUTIONS AND POSSON LIMIT THEOREM FOR THEM
Keywords: distribuţie serie de puteri; distribuţia Erlang; teorema limită Poisson; distribuţia duratei vieţii; power series distribution; zero truncated binomial and Poisson distributions; Erlang distribution