MODALITĂȚI DE LOCALIZARE A ABREVIERILOR DIN LIMBAJUL COMUNITAR - Popa, Victoria (My University, 2022)
Scopul lucrării este a studia și crea un tablou de ansamblu al microsistemului lingvistic al abrevierilor utilizate în limbajul comunitar al limbii române, explicând modul în care acestea se localizează în limba română în procesul de transpunere din limbile franceză și engleză, adaptată publicului din limba țintă.

The purpose of research is to create an overview of the linguistic microsystem of abbreviations used in the Romanian Community language, explaining how they are localised in Romanian in the process of transposition from French and English languages, adapted to the target-language audience.

Целью исследования является создание обзора лингвистической микросистемы аббревиатур, используемых в языке сообщества румынского языка, с разъяснением того, как они локализованы в румынском языке в процессе переноса с французского и английского языков, адаптированных для целевой языковой аудитории.
Ways and Means of Locating Community Language Abbreviations
Способы локализации аббревиатур языка сообщества
Teză de doctor în șt. filologie - Conducător științific: doctor în filologie, conferențiar universitar Angela GRĂDINARU.
Keywords: limbaj specializat; traducere; pecialised language; translation; специализированный язык; язык нормативных правовых актов Сообщества Европейского Союза