O MODALITATE DE ESTIMARE A STRATEGIILOR UNIVERSITĂŢILOR - Ulian, Galina; Caprian, Iulia; Maximilian, Silvestru; Caprian, Iurie (CEP USM, 2014)
Orice economie poate realiza o dezvoltare sustenabilă numai în cazul dacă ceastaeconomia) se bazează pe cunoştinţe. Competitivitatea cunoştinţelor poate fi cuantificată doar princompetitivitatea economiilor. Prezenţa unui număr enorm de „specialişti” cu studii medii, superioare, inclusiv doctori în ştiinţe, nici pe departe nu mărturiseşte de prezenţaunui volum mare de cunoştinţe. Diplomele sunt doar necesare, dar nu şi suficiente pentru a concluziona că posesorii respectivi sunt dotaţi cu cunoştinţe respective. Acestea (cunoştinţele) trebuie onfirmate la toate etapele: la fiecare an şcolar absolvit, la admiterea în universităţi, colegii, la bsolvirea acestora, la angajarea în câmpul muncii. .

Any economy can achieve ustainable development only if it (the economy) is based on knowledge. Knowledge competitiveness can be measured only by the competitiveness of economies. The presence of a large number of„experts” with secondary studies, higher education, including PhDs, hardly confesses the presence of a large number of knowledge. Diplomas are only necessary but not sufficient to onclude that those owners are provided with relevant knowledge. The knowledge must be onfirmed at all stages: at each graduated year during school education, at the admission touniversities, colleges or at their graduation, while employment
A WAY TO ESTIMATE THE STRATEGIES OF THE UNIVERSITIES
Keywords: globalizarea economiei; economic globalization; învățământ universitar; higher education