Considerații teoretice ale procrastinării [Articol] - Potâng, Angela (CEP USM, 2021)
În articolul de față este abordat un subiect actual, care se află la confluența dintre psihologia personalității și psihologia organizațională, și anume – fenomenul procrastinării. Acest construct psihologic este necesar de a fi studiat din considerentul că actualmente oamenii frecvent sunt puși în situația de a realiza rapid sarcinile și în limitele anumitor termene. Sunt reflectate cauzele procrastinării, diferite tipologii de procrastinatori, consecințele acestui fenomen, fiind înaintate și un șir de recomandări în vederea depășirii procrastinării.

This article addresses a current topic that is at the confluence of psychology personality and organisational psychology, namely the phenomenon of procrastination. It is necessary to study this psychological construct because nowadays people are frequently put in the situation of performing tasks quickly and within certain limits. This article tackles the causes of procrastination, different types of procrastinators, the consequences of this phenomenon, and presents a series of recommendations to overcome procrastination.
THEORETICAL CONSIDERATIONS OF PROCRASTINATION
Keywords: procrastinare; fenomen disfuncțional; dezorganizare