TEHNOLOGII DE OBȚINERE ȘI PROPRIETĂȚILE OPTICE ȘI FOTOELECTRICE ÎN SISTEMUL ZNO - MGXZN1-XO PENTRU APLICAȚII OPTOELECTRONICE - Morari, Vadim (My University, 2023)
Scopul lucrării: Elaborarea tehnologiilor de obținere a filmelor oxidice cu banda interzisă largă prin metode cost-efective, inclusiv a filmelor nanostructurate în sistemul ZnO-MgxZn1-xO cu compoziție și morfologie dirijată și explorarea proprietăților lor optice, luminescente și fotoelectrice pentru aplicații în dispozitive optice și optoelectronice, precum filtre de transmisie și fotodetectoare de radiație ultravioletă.

The aim of the work: Development of technologies for obtaining wide-bandgap oxide films by cost effective methods, including nanostructured films of the ZnO-MgxZn1-xO system with controlled composition and morphology, and exploring their optical, luminescent, and photoelectric properties for applications in optical and optoelectronic devices, such as transmission filters and photodetectors for UV radiation.

Цель работы: Разработка технологий для получения широкозонных оксидных пленок, в том числе наноструктурированных пленок в системе ZnO-MgxZn1-xO с управляемым составом и морфологией и исследование их оптических, люминесцентных и фотоэлектрических свойств для применения в оптических и оптоэлектронных устройствах, таких как УФ фотоприемники.
Technologies of obtaining and optical and photoelectric properties of the ZnO-MgxZn1-xO system for optoelectronic applications
Технологии получения и оптические и фотоэлектрические свойства в системе ZnO-MgxZn1-xO для оптоэлектронных применений
Teză de doctor în științe fizice - Conducător științific: doctoir habilitat, profesor universitar,academician Ion TIGHINEANU, doctor habilitat, cercetător, membru corespondent, Veaceslav URSACHI.
Keywords: filme oxidice semiconductoare; soluții solide MgxZn1-xO; microscopie electronică; fotodetectori; oxide semiconductor films; UV photodetectors; оксидные полупроводниковые пленки; твердые растворы MgxZn1-xO; фотоприемники