IMPACTUL FENOMENELOR METEO-CLIMATICE DE RISC DIN PERIOADA CALDĂ A ANULUI DE PE TERITORIUL REPUBLICII MOLDOVA LA ÎNCEPUTUL SECOLULUI XXI ȘI POSIBILITĂȚI DE ATENUARE - Cazac, Valeriu (My University, 2023)
Scopul lucrării constă în evaluarea impactului fenomenelor meteo-climatice de risc din perioada caldă a anului de la începutul sec. XXI de pe teritoriul Republicii Moldova, evidențierea, argumentarea și propunerea măsurilor de adaptare și atenuare în raport cu acestea.

Цель работы – оценить ущерб от воздействия влияния опасных метео-климатических явлений теплого периода года с начала XXI века на территории Республики Молдова, определяя, аргументируя и предлагая меры по адаптации и смягчению их последствий.

The purpose of the work is to assess the impact of meteo-climate risk phenomena in the warm season on the territory of the Republic of Moldova since the beginning of the 21st century, highlighting, arguing, and proposing measures for the adaptation and mitigation of the consequences of these events.
Воздействие опасных метео-климатических явлений теплого периода года на территории Республики Молдова с начала 21 века и возможности его смягчения
he impact of meteo-climate risk phenomena during the warm period of the year on the territory of the Republic of Moldova at the beginning of the 21st century and mitigation possibilities
Teză de doctor în științe ale mediului - Conducător știițific: doctor, conferențiar universitar, Igor CODREANU.
Keywords: fenomene climatice; seceta; метео-климатическиу явления; damage; drought; meteo-climate risk