INSTRUMENTE PENTRU DEZVOLTAREA RESURSELOR EDUCAŢIONALE MULTIMEDIA - Bragaru, Tudor; Cîrciumaru, Ilie; Colin, Timofei (CEP USM, 2015)
Progresul tehnico-ştiinţific şi erodarea rapidă a cunoştinţelor în societatea informaţională globală bazată pe cunoaştere impune noi metode de generare şi transmitere a cunoştinţelor pe măsură. e-Learning şi blended learning bazate pe Resurse Educaţionale Multimedia (REM) de autor par a fi în stare să rezolve această problemă. Scopul lucrării constă în studiul, experimentarea, analiza comparativă şi selectarea unui set de instrumente şi tehno-logii simple, potrivite pentru dezvoltarea REM de către majoritatea profesorilor.

Scientific and technical progress and rapid erosion of knowledge in the Global Information Society based on Knowledge, requires adequate methods of generation and transmission of knowledge. e-Learning and blended learning based on Multimedia Educational Resources (REM) seem to be able to solve this problem. The purpose of this paper is analysis, experimentation, benchmarking and selecting of a set of tools and simple technologies suitable for developm ent REM by most of teachers
TOOLS FOR DEVELOPMENT OF MULTIMEDIA EDUCATIONAL RESOURCES
Keywords: lecții audio; lecţii video; resurse educaţionale multimedia; instrumente de dezvoltare; audio lessons; multim edia educational resources; development tools; e-Learing