Mijloacele şi metodele de influenţale asupra victimei infracţiunii prevăzute la art. 208 CP RM [Articol] - Copețchi, Stanislav (CEP USM, 2014)
În cadrul studiului întreprins sunt supuse investigaţiei mijloacele şi metodele de influenţare asupra victimei infrac- ţinnii prevăzute la art.208 CP RM, de care uzează făptuitorul în procesul atragerii minorului la activitate criminală, instigării la săvârşirea infracţiunii sau determinării la săvârşirea unor fapte imorale. Se ajunge la concluzia că, în anumite condiţii, înşelăciunea poate constitui metodă de influenţare asupra victimei. Se demonstrează că îndemnul, precum şi darea unui sfat nu pot reprezenta astfel de metode.

In the conducted study there are investigated the means and methods of influencing the victim of the offense specified in art.208 PC RM which is used by the offender to attract the minor to criminal activity, instigation to commit a crime or determine to commit immoral acts. It is conclude d that in certain conditions, deception may be the method to influence the victim. It demonstrates that urge, and the giving of advice can not constitute such methods.
MEANS AND METHODS OF INFLUENCE ON VICTIM OFFENSE STIPULATED IN art.208 PC RM
Keywords: instigare; atragere; determinare; infracţiune; fapte imorale; minor; înşelăciune; îndemn; propunere